Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5276
Назва: Вплив ідей О.Потебні на викладання літератури в др. пол.ХІХ - на поч. ХХ ст.
Автори: Новаківська, Людмила Володимирівна
Ключові слова: О. Потебня, словесність
психологічна школа
викладання літератури
Дата публікації: 2015
Видавництво: ФОП Жовтий О.О.
Бібліографічний опис: Вплив ідей О.Потебні на викладання літератури в др.пол. ХІХ - на поч.ХХ ст. /Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини(гол ред.: М.Т.Мартинюк). – Умань:ФОП Жовтий О.О., 2015. – В.2 – С.296-301.
Серія/номер: УДК(821.161.2:821.161.2) (092);
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються ідеї О.Потебні, які вплинули на викладання словесності в др. пол. ХІХ – на поч. ХХ ст. Зазначається, що він започаткував створення психологічної школи у викладанні літератури, метою якої було дати педагогам-словесникам розуміння найголовнішого в літературній творчості – психологічних основ її художності, підходу до літературного твору як до вираження суб’єктивних авторських переживань, пробудження інтересу до проблеми читацького сприйняття, змусити приглядатися до поетики й образності як основи появи і формування історико-культурних ідей у художніх творах. Таким чином актуалізувалися головні питання літератури – її специфіка, суть, функції, природа впливу, завдання критики тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5276
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Новаківська Потебня.pdf154,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.