Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6193
Назва: МОВА ТВОРІВ В. ВИННИЧЕНКА ЯК ДЖЕРЕЛО ЗБАГАЧЕННЯ СЛОВНИКОВОГО ЗАПАСУ ШКОЛЯРІВ
Автори: Поліщук, Леся Борисівна
Ключові слова: Авторська мова
авторський виклад
сучасноа лексикологія
лексичний склад
лексема
лексико-семантична група
семантика речення
лексичне сполучення
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Поліщук Л. Б. Мова творів В. Винниченка як джерело збагачення словникового запасу школярів / Л. Б. Поліщук // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Слов’янська філологія: історія, сьогодення, перспективи»: статті, тези / відповідальна за випуск Г. В. Осіпчук. – Умань: ВПЦ : «Візаві», 2016. – С. 152-160.
Серія/номер: УДК 811.161.2’282.2(477.43/44)(043.3);
Короткий огляд (реферат): Авторська мова Володимира Винниченка майстерно становить для дослідників мови винятковий художній інтерес. Письменник використовує найрізноманітніші інтонаційні синтаксичні засоби, щоб надати мові потрібної тональної емоційності: тут і різні стилістичні прийоми, і майстерність „сплетіння" синтаксичних форм розмовно-народної, книжної та пісенної мови, і певні інтонаційні засоби. Для авторської мови характерним є його активне втручання в зображення ним подій. З цієї причини досить часто ми зустрічаємось з такою будовою окремих абзаців: спочатку йде об᾽єктивний авторський виклад, а потім він замикає судження з цього приводу самого автора, часто у вигляді своєрідних афоризмів. Авторські висновки становлять собою за змістом ніби життєву мудрість, взяту автором з народних прислів᾽їв, або ж свої роздуми виведені ним з життєвого досвіду. Всі такі авторські відступи особливо зближують автора з читачем.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6193
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
stata vinnschenko.pdf284,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.