Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6498
Назва: Теоретико-методологічні засади поняття «естетична культура особистості»
Автори: Мамчур, Наталія Сергіївна
Ключові слова: педагогічна освіта, естетичний смак, естетичне виховання, естетична культура, педагог, особистість
Дата публікації: 2016
Видавництво: Гуманітарний вісник ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди»
Бібліографічний опис: 9. Мамчур Н. С. Теоретико-методологічні засади поняття «естетична культура особистості»/ Н. С. Мамчур // Гуманітарний вісник ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» – Додаток 1 до Вип. 7, Том V (60) : Тематичний випуск «Вища освіта України у контексті інтеграції до європейського освітнього простору». – К. : Гнозис, 2016. – С. 136 – 144.
Короткий огляд (реферат): Перед сучасною педагогічною освітою постає завдання – формувати гармонійно розвинену особистість з високим національним культурним потенціалом, розвиненим почуттям прекрасного. Дана стаття присвячена проблемі виховання естетичного смаку як важливого показника загальної культури педагога. У дослідженні розглядається теоретичний підхід до визначення понять «смак», «естетичний смак», «естетична культура особистості» у філософській, психологічній, естетичній та педагогічній площинах. Естетичний смак аналізується як зовнішній вияв розвиненої естетичної культури особистості, який відображає рівень емоційно-естетичної сфери, естетичної свідомості, наявність необхідних естетичних знань, здатність і потребу сприймати та перетворювати дійсність за законами краси, уміння реалізовувати свій естетичний досвід у професійній діяльності
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6498
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
AESTHETIC CULTURA INGENII.pdf440,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.