Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8048
Назва: ОСОБЛИВОСТІ ЗОБРАЖЕННЯ КОМУНІКАТИВНОГО РОЗРИВУ МІЖ ІНТЕЛІГЕНЦІЄЮ І НАРОДОМ В ПОВІСТІ Б. ГРІНЧЕНКА «СОНЯЧНИЙ ПРОМІНЬ»
Автори: Лопушан, Тетяна Володимирівна
Ключові слова: комунікація
селянство
рустикальний
нація
культура
інтелігенція
пасіонарність
Дата публікації: 2017
Видавництво: «Аксіома»
Бібліографічний опис: Лопушан Т.В. Особливості зображення комунікативного розриву між інтелігенцією і народом в повісті Б. Грінченка «Сонячний промінь» //Наукові праці Камʼянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка: Філологічні науки. Випуск 43. – Камʼянець-Подільський: «Аксіома», 2017. – С.34-37.
Серія/номер: УДК 821.161.2.0(092);
Короткий огляд (реферат): У статті зроблено спробу дослідження суспільно-політичних поглядів Бориса Грінченка на проблему подолання комунікативного розриву між селянством та інтелігенцією та проаналізувати специфіку художнього втілення письменником окресленої проблематики в повісті «Сонячний промінь». Аналіз ряду дотичних до визначеної теми дослідження критичних джерел, публіцистики та художнього доробку письменника дає підстави стверджувати, що проблема комунікативно розриву у сучасному українському суспільстві не втратила своєї гострої актуальності і в національному, і в соціальному контексті. Борис Грінченко, завдяки пасіонарній націєтворчій світоглядній настанові зайняв особливу нішу в українській літературі останніх десятиліть ХІХ століття, витворивши і на практиці втіливши свою дидактичну концепцію активного перетворення некультурних, неосвічених селян в національно свідомих представників українського народу. Аналіз змісто-формальних чинників повісті «Сонячний промінь» засвідчує, що попри виразний дидактизмі деяку декларативність створених автором персонажів, завдяки його літературному таланту і глибокій обізнаності на обсервованому матеріалі зумів створити художньо переконливі образи головних героїв й українського суспільства в цілому.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8048
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Article_Grinchenko.pdf324,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.