Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10558
Назва: Статистичний метод обчислення ризику
Автори: Мельник, Олександр Васильович
Сусло, Лариса Вікторівна
Ключові слова: ризик травмування
ризик загибелі
сумарний середньоарифметичний ризик
статистичні дані травматизму та загибелі людей
прийнятий ризик у світовій практиці
Дата публікації: бер-2019
Видавництво: Збірник наукових праць / О.В. Марущак (голова) та [ін.]. – Вінниця: ПП Балюк І. Б., 2019.
Серія/номер: Вип. 2. – 172 с.;
Короткий огляд (реферат): У статті дано визначення ризику. Розглянута послідовність розрахунку середньоарифметичного ризику травмування та загибелі людей за визначений період часу. Крім того приведений розрахунок їх сумарного середньоарифметичного ризику. Проведений порівняльний аналіз розрахунково-отриманого ризику травматизму, загибелі та сумарного з прийнятим ризиком у світовій практиці.
Опис: Стрімкий та багатогранний розвиток промисловості обумовив широке застосування небезпечних хімічних і високотоксичних речовин, механізоване та автоматичне обладнання, використання автотракторної техніки та різноманітних причепів до неї. Усе це є потенційним ризиком для виникнення нещасних випадків зокрема травматизму, а інколи і загибелі людей. Відповідно до Закону України «Про об’єкти підвищеної небезпеки» ризик – це ступінь імовірності певної негативної події, яка може відбутися в певний час за певних обставин. Ризик, у виробничому середовищі, це фактор, який характеризує можливість виникнення будь-якої небезпеки, що призводить до травматизму чи загибелі людей в процесі їх трудової діяльності. За статистичними даними Україна входить до ряду країн з високим ризиком виникнення нещасних випадків, травматизму, професійних захворювань та зокрема загибелі людей. Тому постає питання розробки послідовності розрахунку ризику травмування та загибелі людей за певний період часу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10558
Розташовується у зібраннях:Факультет інженерно-педагогічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Stattia_ryzyk.pdf419,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.