Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10794
Назва: Засоби масової інформації як чинник гендерної соціалізації дошкільників
Автори: Карнаух, Леся Петрівна
Авраменко, Оксана Олександрівна
Ключові слова: засоби масової комунікації
дошкільник
сучасне суспільство
діти дошкільного віку
Дата публікації: 15-лис-2018
Видавництво: 3. Леся Карнаух, Оксана Авраменко. Засоби масової інформації як чинник гендерної соціалізації дошкільників . // Studia Zarządzania i Finansów Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu Nr –№15 – 2018 –– С.197-210.
Короткий огляд (реферат): В статті розкриті теоретичні основи впливу засобів масової інформації на процес гендерної соціалізації дошкільників. Зокрема, виокремлено, що одним із першочергових завдань модернізації соціокультурної сфери є забезпечення інформаційної безпеки особистості. Техносфера з одного боку створює нові можливості для розвитку людини, з іншого формує слухача, глядача, тобто споживача тієї або іншої продукції, розширюючи таким чином на тільки позитивні, але й негативні засоби впливу засобів масової інформації як на окрему людину, так і на суспільство в цілому. В роботі проаналізовано зміст, функції та особливості впливу ЗМІ на процес формування особистості дошкільників. Аналіз праць науковців дав підстави стверджувати, що ЗМІ, незважаючи на просвітницьку функцію, здійснюють негативний вплив на психічний, соціальний, духовний та фізичний розвиток дошкільників. В результаті проведеного дослідження науково обґрунтовано та визначено шляхи профілактики негативного впливу ЗМІ на формування особистості дошкільників, уточнено психологічний зміст та особливості впливу ЗМІ на процес формуваннґ особистості дошкільників.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10794
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Карнаух Авраменко Польща.pdf345,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.