Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11181
Title: ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТІВ – ПРІОРИТЕТНЕ ЗАВДАННЯ ЗВО
Authors: Душечкіна, Наталія Юріївна
Гончарук, Віталій Володимирович
Keywords: екологічна культура
студенти
цінності
приорітети
Issue Date: Aug-2019
Publisher: WayScience
Citation: Екологічна культура на рівні особистісних цінностей – це ступінь моральної зрілості людини, який глибоко закорінений у підсвідомості.
Abstract: Формування екологічної культури майбутніх екологів передбачає оволодіння глибокими екологічними знаннями, відповідними уміннями і навичками з охорони навколишнього середовища, наявність мотивації та ціннісних орієнтацій щодо спрямованої екологічної діяльності, спрямованої на збереження навколишнього середовища, що здобуваються під час вивчення природничих дисциплін, розширюються й уточнюються під час занять і позааудиторних заходів. Студенти залучаються до практичної діяльності з покращення стану довкілля під час лабораторно-практичних занять, навчально-польової та педагогічної практик, туристично-краєзнавчої роботи, у процесі яких молоді люди можуть активно застосовувати здобуті знання.
Description: Стратегічні напрями розв’язання екологічних проблем все більше зміщуються у бік зміни суспільної свідомості, способу мислення та поведінки, вироблення нових життєвих цінностей. Ці зміни передбачають впровадження системи цілеспрямованої екологічної освіти і виховання молоді, в якій особливе місце належить загальноосвітнім навчальним закладам.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11181
Appears in Collections:Природничо-географічний факультет

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Way Science.pdf1,57 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.