Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12509
Назва: Психологічні інструменти роботи з учасниками АТО під час їхньої реабілітації
Автори: Сафін, Олександр Джамільович
Якимчук, Анатолій Володимирович
Ключові слова: психотравмуючий стрес
психологічна допомога
ветерани бойових дій
реабілітаційні заходи
психологічні інструменти
Дата публікації: 2019
Видавництво: НА ДПСУ
Бібліографічний опис: Сафін О.Д. Якимчук А.В. Психологічні інструменти роботи з учасниками АТО під час їхньої реабілітації. Збірник наукових праць НА ДПСУ, Серія Педагогіка та психологія, 2019. – Т. 14. №3. – С. 235-251.
Серія/номер: УДК;159.923-057.36:355.422(043.5)
Короткий огляд (реферат): У статті обґрунтовуються психологічні інструменти проведення реабілітаційних заходів із ветеранами бойових дій. Зазначається, що на сьогодні пропонується великий вибір технік і методик психотерапевтичної і психологічної допомоги комбатантам, що використовують такі методи корекції посттравматичних станів як метод раціональної психокорекції, психологічний дебрифінг, методи психічної саморегуляції, методи особистісно-орієнтованої психокорекції. Але лише заходами психологічного дослідження, психологічного консультування і психокорекції складну проблему бойової психічної травми не вирішити. Тому доцільно інтенсивно застосовувати заходи і методи комплексної психофізіологічної реабілітації з усіма її формами: превентивною, клінічною, функціональною, психологічною. і заходами – психодіагностика, фармакокорекція, психотерапія, психокорекція, фізіотерапія, тренінги, аутотренінги. Групова психотерапія у межах соціально-психологічної реабілітації може розглядатися як один з основних методів надання психологічної допомоги особам, що перенесли психотравмуючий стрес на війні. В процесі соціально-психологічної реабілітації, можливо, саме робота з розвитку емоційної сфери ветеранів бойових дій допоможе їм виявити інтерес до себе як до творців власного життя, здатних отримувати від нього моральне задоволення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12509
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
№3.pdf141,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.