Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13141
Назва: Графічна фіксація усного мовлення в електронному спілкуванні (на матеріалі англійської та французької мов)
Автори: Лаухіна, Інна Станіславівна
Паладьєва, Алла Федорівна
Ключові слова: електронний дискурс
графічна субстанція
графічні видозміни
нульова редукція звуку [ə]
розгортання мовлення-думки та її вербальне позначення
руйнування графічних меж слів
повна або часткова редукція звука [i]
Дата публікації: вер-2020
Видавництво: Cognum Publishing House
Бібліографічний опис: Лаухіна І. С., Паладьєва А. Ф. Графічна фіксація усного мовлення в електронному спілкуванні (на матеріалі англійської та французької мов). The world of science and innovation: abstracts of II International Scientific and Practical Conference (London, United Kingdom, September 16–18, 2020). London, United Kingdom: Cognum Publishing House. 2020. P. 406–415.
Серія/номер: УДК;[811.111+811.133.1]:004.773
Короткий огляд (реферат): Анотація. У статті розглянуто особливості графічної реалізації усного мовлення в англійському та французькому електронних дискурсах, розкрито, як проявляється вплив усноформатуючих властивостей електронного спілкування на мовленнєве утворення в англомовних і франкомовних чатах, у ході аналізу в англомовному і франкомовному електронних дискурсах були виявлені зміни в написанні слів, які пов’язані з графічною фіксацією акцентних одиниць мови і фонетичних процесів, що відбуваються в їх межах, зроблено висновок, що англійські і французькі користувачі графічно фіксують фонетичні процеси (редукцію, асиміляцію і скорочення), які спостерігаються при вимовлянні цих одиниць у мовному потоці. Проте реалізація цього прийому залежить від вибраної одиниці, оскільки, працюючи із графічним словом, користувач ураховує його писемне виокремлення і зорову впізнаваність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13141
ISBN: 978-92-9472-197-6
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття.pdf450,2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.