Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13510
Назва: Соціальнаробота на підприємстві
Автори: Моргай, Лілія Анатоіївна
Ключові слова: соціальна робота на підприємстві
соціальна робота
соціальний пакет на підприємстві
соціальна робота як професія
функції соціальних працівників на підприємстві
соціальна інфрастроктура та соціальна діяльність підприємств
зконодавче вреголювання соціальної роботи на підприємстві
посадові обов"язки соціального працівника на підприємстві
Дата публікації: 4-січ-2021
Видавництво: Умань : ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Моргай Л. А. Соціальна робота на підприємстві : навч. посіб. / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини ; уклад. Л. А. Моргай. – Умань : Візаві – 2020. – 224 с.
Серія/номер: УДК;364.4(075.8)
Короткий огляд (реферат): Ступінь задоволення потреб людини характеризується її якістю життя, що визначається відповідними нормами, звичаями, традиціями. Від рівня життя залежить ступінь здоров’я та освіти, а ці показники, у свою чергу, обумовлюють можливість інтенсивно й продуктивно працювати. Підвищення доходів і задоволення потреб працівника є однією з найважливіших потреб соціальної політики держави. Досить не проста соціально-економічна ситуація в Україні вимагає відповідальності не тільки державної влади, але і власників підприємств, організацій, установ за проведення соціальних заходів, що так чи так впливають на рівень життя населення, забезпечення добробуту певних соціальних груп, надаючи цим проблемам пріоритетного значення. Таку роботу на підприємствах, в організаціях, установах здійснюють соціальні служби (соціальні працівники). Для соціальної педагогіки як системи професійної діяльності вагомою галуззю є соціальна робота на підприємстві. Розвиток економіки нашої держави, виникнення великих приватних фірм, приватизація великих промислових підприємств обумовлюють виникнення нових ресурсів соціального розвитку, соціального захисту та забезпечення громадян. Однією з форм інституціалізації соціальної відповідальності є соціальна робота на підприємстві, якій притаманні відносно закритий характер обслуговування спрямований на співробітників організації; різновіковий склад соціального середовища; можливості для проведення різних видів і напрямків соціальної роботи – соціально-психологічної і психологічної допомоги, соціально-педагогічної роботи. Нині мета соціальної роботи на підприємстві полягає у регулюванні правових, економічних, суспільних стосунків людини із суспільством (колективом), наданні допомоги та підтримки в подоланні проблем, що виникли. Посібник призначений студентам IV курсу факультету соціальної та психологічної освіти (спеціальність: 231 «Соціальна робота»). У першому розділі представлено структуру програми навчальної дисципліни «Соціальна робота на підприємстві». Курс розраховано на 90 годин (3 кредити ECTS). З них лекції – 14 годин, практичні заняття – 18 годин, самостійна робота – 30 год., індивідуальна робота (ІНДЗ) – 28 год. У другому розділі подано матеріали до лекційних занять. У третьому розділі відповідно до 3-х змістових модулів подано матеріали для практичних занять: питання для обговорення, тематику повідомлень, завдання для самостійної роботи, список рекомендованої літератури. Посібник містить термінологічний словник, питання для повторення курсу, список рекомендованих джерел та додатки з текстами нормативно-правових актів, що визначають основи соціальної політики в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13510
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
посібник Моргай Л..pdf349,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.