Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13659
Назва: Регіональний аспект формування інноваційної моделі розвитку економіки в умовах глобалізації
Автори: Богашко, Олександр Леонідович
Ключові слова: інноваційна модель
регіональна політика
соціально-економічна система регіону
національна інноваційна система
Дата публікації: 20-тра-2021
Видавництво: Одеса : Державний університет «Одеська політехніка»
Бібліографічний опис: Богашко О. Л. Регіональний аспект формування інноваційної моделі розвитку економіки в умовах глобалізації. Підприємництво і торгівля: тенденції розвитку: матеріали ІV Міжнародної науково-практичної конференції (20-21 травня 2021 року). Одеса : Державний університет «Одеська політехніка», 2021. С. 26–28.
Серія/номер: УДК;334.72:658.6/.8
УДК;330.34.014.2
Короткий огляд (реферат): Регіональний аспект формування інноваційної моделі розвитку економіки на сьогодні є досить важливим та актуальним питанням. Прагнення України перейти до нового етапу суспільно-економічного розвитку відбувається в умовах становлення її державності та регіоналізації економіки, зростання самостійності регіонів і утвердження їх як відносно самостійних суб’єктів господарювання, що мають свої повноваження та обов’язки. Інноваційний потенціал регіонів виступає базовою характеристикою їх інноваційної діяльності, в той час як забезпечення інноваційного розвитку регіонів – одне з основних завдань регіональних органів управління. Державна інноваційна політика повинна сприяти розвитку науково-технічного та інноваційного потенціалу регіонів. Саме з цих позицій повинні формуватися адекватні методи участі держави в регулюванні та управлінні, економіко-правові норми, правила. Завдання держави полягає у формуванні і впровадженні інноваційної стратегії або довгострокового плану розвитку держави, в основі яких – реалізація інноваційних цілей та пріоритетів розвитку регіонів України. Лише завдяки впровадженню ефективної інноваційної політики як на державному, так і на регіональному рівнях можливий швидкий перехід до інноваційного типу розвитку та забезпечення зростання ролі регіонів у стабілізації вітчизняної економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13659
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Rehionalnyi_aspekt_fo.pdf362,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Prohrama_konferentsii.pdf1,06 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.