Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13822
Назва: Категорія роду сучасних британських імен
Автори: Гурський, Ігор Юрійович
Паладьєва, Алла Федорівна
Ключові слова: категорія
категорія роду
імена
номінації
антропонімія
антропонім
Дата публікації: 5-кві-2021
Видавництво: Сочінський М.М.
Бібліографічний опис: Гурський І. Ю.‚ Паладьєва А. Ф. Категорія роду сучасних британських імен. Проблеми лінгвістики й методики викладання мов у контексті входження України в Європейський простір: матеріали ІІІ Всеукраїнської Інтернет-конференції (Умань, 5 квітня 2021 р.). Умань: Видавець «Сочінський М.М.», 2021. С. 20–25.
Серія/номер: УДК;81’25:81:371.2:82.09
Короткий огляд (реферат): Сучасна антропонімія - це результат тривалої мовної та культурної діяльності людей. З огляду на це, антропонім є важливим компонентом лексико-семантичної системи кожної мови. Імʼя може вказувати на належність людини до певної спільноти за національними, релігійними та іншими ознаками, воно є носієм національного коду, відбиває особливості ментальності етносу, що є важливим чинником для усвідомлення індивідом власної ідентичності на тлі світової глобалізації. Імена чутливо реагують на соціокультурні зміни або самі слугують агентами цих змін. Саме тому звернення до антропонімійної системи з позиції людської свідомості, урахування звʼязку мовно-мисленнєвої діяльності особистості з її позамовним оточенням дасть змогу дослідити глибинні процеси динаміки антропонімікону окремої країни, що й визначило актуальність нашого дослідження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13822
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
УНУС 2021.pdf924,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.