Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13833
Title: ЕКОЛОГІЧНЕ КАРТОГРАФУВАННЯ ЯК ВАЖЛИВИЙ ЧИННИК РОЗВИТКУ КАРТОГРАФІЇ В УКРАЇНІ
Authors: Барвінок, Наталія Володимирівна
Keywords: Картографічне забезпечення
екологічне картографування
розвиток картографічного картографування
екологічні карти
об'єкт екологічного карторгафування
фенкції екологічних карт
Issue Date: 27-Nov-2020
Publisher: Умань: Видавець «Сочінський М. М.»
Citation: Барвінок Н. В. Екологічне картографування як важливий чинник розвитку картографії в Україні. Інтеграція фундаментальних та прикладних досліджень в географічній, екологічній та хімічній освіті: матеріали V Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції (м. Умань 27 листопада 2020 року). Умань: 2020. С. 8-14.
Series/Report no.: УДК;91+504+541:001.8911(06)
Abstract: В усіх ланках географічної освіти картографічне забезпечення освітнього процесу посідає важливе місце у формуванні особистості, адже карта мобілізує і впорядковує інформацію про світ. Будь-яке комплексне дослідження навколишнього середовища вимагає більш повного розгляду факторів, які по-різному впливають на компоненти природного середовища. Картографічне забезпечення робіт природоохоронної спрямованості є одним із проявів пізнавальної функції карт. Карта формує просторове мислення, уявлення про екологічні взаємозв'язки та закономірності.
Description: Реакція суспільства на інтенсивні зміни стану навколишнього середовища вивчається різними науками. За картографією залишається сфера картографічного узагальнення досліджень за допомогою системного підходу, картографічного моделювання та картографічного методу дослідження, які дають змогу більш глибоко аналізувати територію щодо впливу на навколишнє середовище, господарську діяльність, демографічну ситуацію, а також щодо радіаційного фактора впливу на стан здоров’я людей, тобто медичні наслідки такого впливу.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13833
ISBN: 978-966-304-383-8
Appears in Collections:Природничо-географічний факультет

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Barvinok_N_27_11_2020.pdf430,69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.