Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14049
Назва: Інноваційна модель надання соціальних послуг у сільській місцевості
Автори: Скочко, Максим Олександрович
Ключові слова: соціальні послуги
сільська місцевість
модель
державний рівень
районний рівень
рівень громади
фахівець із соціальної роботи
Дата публікації: 2020
Видавництво: ТНПУ ім. В. Гнатюка
Бібліографічний опис: Скочко, M. (2021). Інноваційна модель надання соціальних послуг у сільській місцевості. Social Work and Education. Vol. 7, No. 2. Ternopil-Aberdeen, 2020. pp. 236-243.
Серія/номер: УДК;364.4:316.334.55]:001.895
Короткий огляд (реферат): Соціальні проблеми мають більш гострий характер, ресурсів для їх вирішення виявляється набагато менше, ніж у містах. Ускладнюють ситуацію відстала соціальна інфраструктура, дисперсність розселення, брак коштів і підготовлених фахівців. Сільська місцевість сьогодення перебуває у стані реформування. З 1 січня 2020 року набула чинності нова редакція Закону України «Про соціальні послуги». На початку 2020 року змінився розподіл повноважень між центральним та місцевими органами влади, а також встановлена нова система соціальних послуг та її учасників, етапи визначення потреб, планування, організації та фінансування соціальних послуг. Ефективність здійснення надання соціальних послуг на селі потребує моделі, яка об’єднає структурні і функціональні підрозділи системи соціального обслуговування. Мета статті полягає у розкритті основних положень розробленої інноваційної моделі надання соціальних послуг у сільській місцевості, шляхом налагодження комунікації між надавачами соціальних послуг з подальшим їх об’єднанням в єдину цілісну систему. Розроблена нами модель передбачає взаємодія всіх структурних підрозділів як єдиного організму надання соціальних послуг, адже така організація співпраці дає можливість досягнути мети та високих результатів у реалізації становлення сталого соціального суспільства. Для подальшого покращення умов реалізації прав на соціальні послуги слід відрегулювати систему соціальної політики, шляхом вивчення і впровадження закордонного досвіду у наші соціальні структури.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14049
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
228110-Текст статті-519301-1-10-20210330.pdf529,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.