Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14141
Назва: Людина і праця в українських народних жартівливих піснях
Автори: Молодичук, Ольга Андріївна
Ключові слова: мовна особистість
фольклорний текст
лексема
семантична структура
когніція
концепт
Дата публікації: 2020
Видавництво: Видавець Сочінський М. М.
Бібліографічний опис: Молодичук О. Людина і праця в українських народних жартівливих піснях. Людина в мові і тексті : колективна монографія / Жила Т. І., Зелінська О. Ю., Тищенко Т. М. [та ін.] ; за заг. ред. проф. О. Ю. Зелінської. Умань : Видавець Сочінський М. М., 2020. С. 124–142.
Серія/номер: УДК;[81+801.8]:599.89(02)
Короткий огляд (реферат): У параграфі колективної монографії на матеріалі українських народних жартівливих пісень, опублікованих понад 100 років тому в діаспорі, здійснено дослідження представлення концепту "Праця" крізь призму народного гумору та людських стосунків. Зроблено висновок, що українська народна пісня, залишаючись виразником колективного та індивідуального світобачення, який накладає відбиток на мовне уявлення базових концептів тексту, зокрема концепту «праця», вербалізує його за допомогою різночастиномовних засобів, засвідчуючи узагальнено-індивідуальну оцінність, що демонструє суб‟єктивне сприйняття ситуації автором (можливо, й учасником) тексту. Концепт «праця» автономно не функціює, йому властивий міжконцептуальний характер, що допомагає глибше осягти мудрість народного гумору.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14141
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Liudyna_i_pratsia.pdf927,03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.