Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14500
Назва: Соціальні проблеми людей похилого віку в сучасному суспільстві
Автори: Моргай, Лілія Анатоіївна
Ключові слова: соціальний працівник
соціальна робота
професійні обов’язки соціального працівника
соціальні послуги
соціальне обслуговування
люди похилого віку
конструктивний підхід до людей похилого віку
тимчасовий притулок для дорослих
Дата публікації: 15-лис-2021
Видавництво: Умань "Візаві"
Бібліографічний опис: Моргай Л. А. Соціальні проблеми людей похилого віку в сучасному суспільстві. Актуальні проблеми соціальної роботи: теорія і практика : колективна монографія / І. В. Албул, О. Д. Балдинюк, В.П. Ісаченко [та ін.] ; за ред. Н. М. Коляди ; Уманський держ. пед. ун-т ім. Павла Тичини. – Умань : Візаві, 2021. – С. 58-70.
Короткий огляд (реферат): На сьогодні спостерігається підвищений інтерес до багатьох соціальних проблем, однією із таких проблем є робота з людьми похилого віку. Все це зумовлено тим, що у нашому суспільстві збільшується частка людей похилого віку. В Україні соціальна робота з людьми похилого віку знаходяться в центрі уваги багатьох соціальних інститутів, дослідницьких програм, які спрямовані на забезпечення рівня життя людей похилого віку. Одним з головних завдань нашого суспільства є створення умов для гідного життя літнім людям, які становлять нині п’яту частину населення України. Саме тому соціальна робота з людьми похилого віку посідає значне місце в системі соціального обслуговування населення України. У сучасному українському суспільстві існує багато різних проблем, однією з яких є проблема «старіння суспільства». Саме у людей похилого віку, або тих, хто вийшов на пенсію, у 60-65 років значно змінюється соціальне життя в умовах сучасної України. В літньому віці тільки 10% людей справляються з психологічними труднощами і пристосовуються до нового становища. Соціальні проблеми людей похилого віку займають більший відсоток проблем (понад – 45%). Розглядаючи сучасні соціальні проблеми людей похилого віку, потрібно зауважити, що рівень соціальної роботи в системі соціальних служб, що діють сьогодні в Україні, неспроможні вирішити ту кількість негараздів, що супроводять життя цієї категорії. Однією з найголовніших проблем життєдіяльності людей похилого віку є самотність. Вона спостерігається тоді, коли людина виходить на пенсію, у неї зменшуються зв’язки, відокремлюються діти, присутнє постійне відчуття нікому не бути потрібному.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14500
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
стаття+.pdf790,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.