Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14810
Назва: Роль Amnesty International в системі міжнародних відносин.
Автори: Скрипник, Олена Миколаївна
Ключові слова: Amnesty International
міжнародна організація
«Міжнародна амністія»
права людини
неурядова організація
Дата публікації: 23-чер-2022
Видавництво: Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка
Бібліографічний опис: Скрипник О. М. Роль Amnesty International в системі міжнародних відносин. Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Історичні науки. 2022. №4 (352). С. 138-148.
Серія/номер: УДК;341.216.2"1961/2021"
Короткий огляд (реферат): У статті розглядається історія створення міжнародної правозахисної організації Amnesty International, яка з моменту свого заснування веде постійну роботу по всьому світу, спрямовану на припинення порушень прав людини. Охарактеризовано діяльність даної міжнародної організації від моменту заснування до сьогодення. Висвітлено боротьбу Amnesty International з таких питань як відміна смертної кари, захист сексуальних прав, боротьба з дискримінацією до захисту прав мігрантів та біженців, боротьба з апартеїдом, захист від тортур та ін. Аналізується роль міжнародної неурядової організації Amnesty International у системі глобального управління від її створення до сучасного періоду. Зроблено акцент на діяльності даної міжнародної організації в Україні. Автор робить висновок, що, незважаючи на суперечливий характер діяльності, дана міжнародна організація відігравала і відіграє важливу роль у світовій політиці. Нині вона є однією з найвідоміших і найвпливовіших неурядових організацій у світі.
Опис: http://visnyk.luguniv.edu.ua/index.php/vhis/article/view/867
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14810
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Skrypnyk O..pdf604,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.