Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14945
Назва: УМАНСЬКЕ ДУХОВНЕ УЧИЛИЩЕ КІНЦЯ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ У СВІТЛІ НОВОВИЯВЛЕНИХ ДЖЕРЕЛ
Інші назви: УМАНСЬКЕ ДУХОВНЕ УЧИЛИЩЕ КІНЦЯ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ У СВІТЛІ НОВОВИЯВЛЕНИХ ДЖЕРЕЛ
Автори: Максимчук, Олена Вікторівна
Ключові слова: Уманське духовне училище
училищні округи
преса Київської губернії
з’їзди духовенства училищних округів
Умань
Дата публікації: 2022
Видавництво: НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КРАЄЗНАВЦІВ УКРАЇНИ Миколаївська обласна організація НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ЦЕНТР «ЛУКОМОР’Я»
Бібліографічний опис: Максимчук О. В. Уманське духовне училище кінця XIX - початку XX століття у світлі нововиявлених джерел. Старожитності Лукомор’я. Вип. 1. 2022. с. 29-37.
Серія/номер: удк;37(477.46-21) «19/20»
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовані виявлені у київських губернських газетах «Зоря» (1880- 1886 рр.) та «Киевское Слово» (кінець 1886 – 1905 рр.) публікації про Уманське духовне училище. З’ясовано, що публікації стосувалися двох блоків питань: результати ревізії училища Київською духовною семінарією, якій воно підпорядковувалося, що містили критику діяльності училищного управління, та гострі питання, які обговорювалися на щорічних з’їздах депутатів духовенства Уманського училищного округу. Показано, що найболючішими проблемами в діяльності Уманського духовного училища останньої чверті ХІХ – початку ХХ ст. були рівень знань учнів та ефективність роботи репетиторів. У газетних публікаціях про це не згладжувалась гострота даних питань, що дає можливість припуститись думки про намагання через поширюваність преси залучити до їх вирішення ще більше зацікавлених осіб і ширшої громадськості. Виявлені та наведені у статті публікації київської губернської преси розширюють завісу офіційної інформації про функціонування Уманського духовного училища і, загалом, доповнюють джерельну базу освітньої діяльності православного духовенства.
Опис: http://www.lukomor.mosk.mksat.net/index.php/lukomor/article/view/135/128
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14945
ISSN: 2708-4116
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
ilovepdf_merged (2).pdf1,61 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.