Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15025
Назва: ЖИТТЄВІ ЦІННОСТІ ПІД ЧАС ВІЙНИ
Автори: Фуркало, Вікторія Станіславівна
Фуркало, Володимир Ісакович
Ключові слова: життєві цінності
війна
ціннісні орієнтації
суспільство
аксіологія
Дата публікації: 2022
Видавництво: Фундація Інститут справ адміністрації публічної Люблін
Бібліографічний опис: Фуркало В. С., Фуркало В. І. Життєві цінності під час війни. Knowledge, Education, Law, Management. 2022. № 4 (48). С. 58–61.
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються життєві цінності під час війни. Визначено, що війна, крім своїх жорстоких наслідків, впливає на свідомість людей. Бойові дії на українських територіях – дистресують індивіда, що призводить до психічних травм, а ще у більшості випадків до переосмислення, а то й зміни життєвих цінностей. Проаналізовано наукові погляди філософів до визначення феномена «життєві цінності» та з’ясовано, що цінність у філософському розумінні розглядається як аналіз людського, соціокультурного значення відповідних явищ реальності. Усвідомлення будь-яких феноменів чи предметів у ціннісному аспекті є осмислення їх через категоріальні відношення добра і зла, істини та заблудження, справедливого і несправедливого. Зроблено висновки, що війна є намаганням колонізувати життєвий світ, коли агресор взагалі не бажає сприймати та поважати право кожної людини на свободу, вибір, мову, землю, дім, а найголовніше право на життя, що захист своїх рідних та близьких людей, своєї території і, насамперед держави в цілому – це збереження того світу, в якому функціонують і яким живуть люди, яких ми знаємо, цінуємо та любимо.
Опис: http://kelmczasopisma.com/ua/jornal/74
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15025
ISSN: 2353-8406
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Zhyt_cinn_pid_chas.pdf959,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.