Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15145
Назва: Патріотичне виховання студентської молоді як важливий компонент підготовки фахівців у закладах вищої освіти
Інші назви: Патріотичне виховання студентської молоді як важливий компонент підготовки фахівців у закладах вищої освіти
Автори: Авраменко, Оксана Олександрівна
Ключові слова: патріотизм
патріотичне виховання
патріотичні почуття
заклад вищої освіти
Дата публікації: 2022
Видавництво: Наука і техніка сьогодні
Бібліографічний опис: Авраменко О. О. Патріотичне виховання студентської молоді як важливий компонент підготовки фахівців у закладах вищої освіти. Наука і техніка сьогодні (Серія «Педагогіка»), № 5 (5). 2022. С. 236–247.
Серія/номер: УДК;378:37.01
Короткий огляд (реферат): Пріоритетним напрямом в освітній галузі нашої держави є патріотичне виховання,яке відіграє роль об'єднуючого консолідуючого фактора у суспільному розвитку, спрямованого на вироблення життєвої позиції людини, становлення її як особистості, як громадянина своєї держави.Особливо актуальним є виховання патріотизму у здобувачів вищої освіти, що зумовлено необхідністю національного відродження тарозбудови української демократичної держави. Перед вузами вищої освіти ставиться важливе завдання – це виховання патріота України, готового самовіддано будувати її, як суверенну і демократичну державу, захищати її кордони, здатного виявляти національну гідність, сприяти громадянському миру і злагоді в суспільстві. Проаналізовано історичний шлях ставлення до патріотизму, як особистісної якості та визначено, що патріотизм, притаманний українцям здавна,ізгл ибинивіків ієпродуктомсоціально-економічнихтадуховно- культурних процесів. Проведено аналіз дефініції «патріотизм», під яким дослідники розуміють цілісну систему життєтворчої позиції людини, що містить емоційні, когнітивні, мотиваційні, поведінкові, вольові патерни взаємодії її з Батьківщиною, власним народом, землею, де вона народилась і проживає, і з собою як представником свого народу, що проявляється: через любов і повагу до своєї землі; прийняття та примноження історичної, релігійноїта культурної спадщини свого народу за умови збереження поваги до інших народів; активну життєву позицію особистості щодо акумулювання й примноження народних здобутків для наступних поколінь.Проблема патріотичноговиховання завжди посідала одне з чільнихмісць у дослідженнях вчених минулого і сучасності.Патріотичне вихованнявизначається як планомірна виховна діяльність, спрямована на формування у вихованців почуття патріотизму і включатиме розвиток любові до Батьківщини, національної самосвідомості та гідності; дбайливе ставлення до рідної мови, культури, традицій; потребу зробити свій внесок у долю України; прагнення праці на благо рідної країни, її народу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15145
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
1607-Текст статті-1611-1-10-20220529.pdf270,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.