Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15307
Назва: Рекомендації щодо надання першої психологічної допомоги в надзвичайних ситуаціях
Автори: Поліщук, Олена Романівна
Ключові слова: перша психологічна допомога
надзвичайна ситуація
підтримка
правила
Дата публікації: 31-тра-2022
Видавництво: Інтернет-конференція
Бібліографічний опис: Поліщук О. Р. Рекомендації щодо надання першої психологічної допомоги в надзвичайних ситуаціях. Теорія та практика психокорекції особистості: електронний збірник матеріалів ІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (м. Умань, 27 жовтня 2022 р.). Умань, 2022. С. 92–94.
Короткий огляд (реферат): На жаль, надзвичайні ситуації є частиною нашого повсякденного життя. У світі відбуваються різні трагічні події: війни, стихійні лиха, аварії, пожежі і міжособистісне насильство. Переміщеними можуть бути окремі люди, сім’ї і цілі спільноти. Люди втрачають будинки, близьких, виявляються відірваними від сім’ї та звичного оточення або стають свідками насильства, руйнувань і смерті. Перша психологічна допомога є одним із низки заходів у відповідь на надзвичайні події. Коли постраждалих сотні і тисячі, застосовуються різні заходи реагування: пошуково-рятувальні операції, надання екстреної медичної допомоги, забезпечення притулку, роздача харчування, заходи щодо розшуку членів сімей і захисту дітей. Часто співробітникам гуманітарних організацій і волонтерам нелегко дізнатися, яка допомога надається і де саме. Це стосується і випадків масових лих і подій в місцях, де відсутня інфраструктура медико-санітарних та інших служб. Необхідно дізнатися, які послуги і допомога надаються постраждалим, повідомити ці відомості людям, яким допомагають і порадити їм, куди звертатися.
Опис: https://fspo.udpu.edu.ua/wp-content/uploads/2022/11/%D0%9F%D0%BE%D1%81%D1%96%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D0%BA.pdf
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15307
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.