Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15309
Назва: Волонтерська діяльність як засіб соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій
Інші назви: Волонтерська діяльність як засіб соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій
Автори: Гончар, Інна Григорівна
Ключові слова: соціально-психологічна реабілітація
волонтерська діяльність
учасники бойових дій
соціальна адаптація
програма реабілітації
Дата публікації: 2022
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені КД Ушинського»
Бібліографічний опис: Гончар І. Г. Соціально-психологічна реабілітація учасників бойових дій як засіб соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій / І. Г. Гончар // Науковий вісник Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського. – Випуск 2 (138). – Одеса, 2022. – С. 22–29.
Серія/номер: УДК;159.9:364-786]:355.08]:364-322
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена темі, актуальність якої зумовлена умовами війни, в якій перебуває Україна, із 2014 року, та необхідністю подолання її наслідків для учасників бойових дій. Мета дослідження – розробити та схарактеризувати програму соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій засобом волонтерської діяльності. У ході дослідження використано комплекс методів: аналіз, систематизація, порівняння, зіставлення, узагальнення наукової літератури для визначення понятійно-категоріального апарату дослідження та розроблення програми соціальнопсихологічної реабілітації учасників бойових. У дослідженні представлено волонтерську діяльність як ресурс для розвитку комунікативних та лідерських якостей, можливість побачити результати власної праці, відчути свою затребуваність в умовах цивільного життя, реалізувати творчий потенціал, випробувати себе в новому амплуа й, можливо, у подальшому змінити професію, сферу діяльності. Розроблена програма зорієнтована на розвиток особистісного потенціалу, який сприятиме включенню учасника бойових дій у систему соціальних відносин, адаптації до умов цивільного життя, розвитку комунікабельності. Програма передбачає реалізацію низки завдань: створення мотиваційного простору для розвитку особистісного потенціалу, соціальної активності, громадянської свідомості; формування уміння працювати в команді; розвиток комунікативних, організаційних, управлінських умінь і навичок у процесі залучення учасників бойових дій до волонтерської діяльності; спонукання до саморозвитку; професійної орієнтації. Реалізація програми передбачає чотири етапи, кожен з яких має свою мету та вирізняється змістом: від теоретичного ознайомлення з основними аспектами волонтерської роботи до практичної реалізації власних проєктів.
Опис: http://dspace.pdpu.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/15725/1/Gonchar%20Inna%202022.pdf
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15309
ISSN: 2617-6688
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Gonchar Inna 2022.pdf289,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.