Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15486
Назва: Комунікативні параметри текстів контрактів
Автори: Паладьєва, Алла Федорівна
Паламарчук, Дмитро Ігорович
Ключові слова: текст контракту
параметри
комунікативні параметри
реалізатори комунікативно-інтенціональних установок
адресанти
адресати
Дата публікації: 2022
Видавництво: РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка
Бібліографічний опис: Паладьєва А. Ф.‚ Паламарчук Д. І. Комунікативні параметри текстів контрактів. Іноземна мова у професійній підготовці спеціалістів: проблеми та стратегії: збірник тез доповідей VI Міжн. наук.-практ. Інтернет-конф. (Кропивницький‚ 21 лютого 2022 р.). Кропивницький : РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка, 2022. С. 15–18.
Короткий огляд (реферат): Специфіка текстів контрактів зумовлена тим, що вони є реалізаторами комунікативно-інтенціональних установок обидвох учасників ділової комунікації. Текстовий компонент цих фрагментів ділового дискурсу акцентує увагу на високому рівні підготовки комунікантів‚ які виступають в ролі представників певної організації та конкретизуються у формі поданих номінацій. З огляду на це‚ ділові партнери одночасно виконують такі функції – адресантів та адресатів. Означена функціональна палітра реалізується в аспекті симетричності / несиметричності тексту. Рівноправність сторін‚ наділених правами та обов’язками‚ є вираженням симетричності‚ натомість несиметричність знаходить відлуння у тому‚ що в текстах юридичних документів неможливо виокремити єдиного адресанта та адресата. Це зумовлено тим‚ що партнери майже рівноправно реалізують комунікативно-інтенціональні установки, що є свідченням почерговості у виконанні окреслених вище функцій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15486
ISSN: 2522-4743
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Паладьєва А. Ф.‚ Паламарчук Д. І..pdf819,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.