Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15689
Назва: Мова як найвища ідентифікаційна цінність
Автори: Мамчур, Євген Анатолійович
Ключові слова: мова
культура
професійно-орієнтована цінність
сімейні цінності
Дата публікації: 27-кві-2023
Видавництво: ТОВ "Талком" - 03115 м. Київ
Бібліографічний опис: Мамчур Є. А. Мова як найвища ідентифікаційна цінність НАЦІОНАЛЬНА ІДЕНТИЧНІСТЬ В МОВІ І КУЛЬТУРІ, 27-28 квітня, 2023. С. 200-203.
Короткий огляд (реферат): Початок двадцятих років нинішнього століття означений якісними змінами в житті українського суспільства, людини зокрема, підвищенними цінностями як до національної самобутності, загальної національної культури, так і до української мови як основної ознаки держави, як генетичного коду нашого народу, як національно-культурного феномену. Розуміння культури неможливе без вивчення її мовного коду, ролі мови як форми самовираження культури і засобу її формування, оскільки мова як багатофункціональна знакова система має соціальну, історичну та естетичну цінність.
Мова як природна знакова система обслуговує суспільство для здійснення насамперед основних операцій з інформацією: її створення, зберігання, трансляція, опрацювання, трансформація, обмін. Людина глобалізована найбільш ефективно за умови її здатності до безпосереднього спілкування зі світом. Належний рівень володіння мовою уможливлює особистість ясно, точно, нормативно формулювати й передавати свої думки та адекватно розуміти інформацію інших. У зв’язку з цим, головне завдання студента, майбутнього вчителя любити і берегти мову, досконало володіти мовою, вільно мислити і комунікувати засобами мови.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15689
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
ЗБІРНИК 2023 _merged.pdf3,03 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.