Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15916
Назва: Методологічні виміри формування професійної компетентності майбутніх учителів української мови і літератури
Автори: Коваль, Валентина Олександрівна
Григоренко, Тетяна Володимирівна
Ключові слова: мовна освіта
філологічна освіта
педагогічна освіта
професійна підготовка вчителя української мови і літератури
професійна компетентність учителя української мови і літератури
Дата публікації: 19-бер-2023
Видавництво: ФОП Жукова Ірина Віталіївна
Бібліографічний опис: Григоренко Т., Коваль В. Методологічні виміри формування професійної компетентності майбутніх учителів української мови і літератури // Актуальні питання у сучасній науці. 2023. № 3(9). С. 398-412.
Серія/номер: УДК;378.018.8:373.5.011.3-051:811.161.2]-027.561-047.22:001.8(045)
Короткий огляд (реферат): У статті розглянутотеоретичні засади формування професійної компетентності у майбутніх учителів української мови і літератури, які передбачають безпосередню перцепцію об’єкта, який досліджується; застосування раніше набутого практичного досвіду; охоплення емоційних та естетичних частин свідомості; активізацію критичного мислення, здібностей, навичок, творчої уяви, та професійна підготовка студентів ОПП Середня освіта (Українська мова і література), що передбачає створення успішного освітнього процесу завдяки конкретним прийомам та методам взаємодії вчителя та учня. Проаналізовано окремі дослідження, які дозволяють зробити висновок, що якщо випускники закладів вищої освіти в своїй професійній діяльності перейдуть до компетентнісного підходу, то це дасть їм можливість відповідати новим вимогам ринку праці та розкрити весь свій потенціал у навчанні дітей. Таким чином, план освітнього процесу, створений за допомогою компетентнісного підходу, стає провідним показником, який виявляє необхідний результат освіти особистостів сучасному суспільстві, а в процесі такого навчання вирішується питання формування професійної компетентності майбутніх учителів української мови і літератури, про що свідчить покращення спрямованості освіти на її практичний аспект та збереження ґрунтовності.Результати проведеного аналізу дозволили зробити висновок, що діяльнісний підхід наближений до компетентнісного під час виховання в студентів ОПП Середня освіта (Українська мова і література) тих компетентностей, що відповідають за збільшення знань,та вказують не на практичний рівень їх сформованості, а на теоретичний, тобто на внутрішні відношення і взаємозв’язки між певними об’єктами чи фактами. Формуючи теоретичні знання, викладач звертає увагу на словесну форму вираження матеріалу і це сприяє кращому розумінню предмету. Така форма роботи допоможе розвинути предметне мислення. Розвиваючи предметне мислення у майбутніх вчителів української мови і літератури , викладачі формують розуміння поняття «знання» як структурної частини наукового світогляду студентів.
Опис: http://perspectives.pp.ua/index.php/sn/issue/view/129
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15916
ISSN: 2786-6300
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.