Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15928
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПоліщук, Тетяна Вікторівна-
dc.contributor.authorВозносименко, Дарія Анатоліївна-
dc.contributor.authorРудницький, Сергій Олександрович-
dc.date.accessioned2023-12-07T13:40:57Z-
dc.date.available2023-12-07T13:40:57Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationПоліщук Т. В., Возносименко Д. А., Рудницький С. О. Формування математичної компетентності студентів освітньої програми професійна освіта «Харчові технології» у процесі вивчення курсу «Вища математика». Вісник науки та освіти. 2023. Випуск № 4(10) 2023. С. 663-665. DOI: https://doi.org/10.52058/2786-6165-2023-3(9).uk_UA
dc.identifier.issn2786-6165-
dc.identifier.urihttps://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15928-
dc.descriptionhttp://perspectives.pp.ua/index.php/vno/article/view/4556uk_UA
dc.description.abstractУ статті висвітлено питання формування математичної компетентності студентів освітньо-професійної програми(ОПП)Професійна освіта «Харчові технології» у процесі вивчення курсу «Вища математика». Зокрема, розглянуто актуальне на сьогодні – набуття студентами низки компетентностей, серед яких важливе місце посідають професійні.Зазначено, що для здобувачів освіти даної ОПП значення набуває професійна математична компетентність. Сучасний кваліфікований фахівець повинен бути компетентним не тільки у своїй професійній діяльності, а й володіти якостями особистості, які допоможуть йому стати конкурентоспроможним, здатним постійно оновлювати свої знання, уміння та навички в умовах, що постійно змінюються або ж нестабільності. Метою статті є висвітлення особливостей формування математичної компетентності у студентів ОПП «Професійна освіта (Харчові технології)». Водночас, у формуванні професійної компетентності студентів спеціальності «Харчові технології» на основі взаємозв’язку професійно- прикладної спрямованості навчання математики з компетентнісним підходом особливу роль відіграють прикладні задачі. У статті зазначено, що розвиток математичної компетентності у студентів професійних спеціальностей має важливе значення для підготовки їх до виконання складних математичних завдань, з якими вони зустрічатимуться у своїй майбутній професійній діяльності. Математична компетентність охоплює здатність розв’язувати проблеми, логічно міркувати, спілкуватися математично та застосовувати математичні концепції до ситуацій реальногосвіту.Наведено приклади задач з вищої математики, які мають прикладний характер та пов’язані із харчовими технологіями. Зроблено висновок, що фо рмування математичної компетентності майбутніх фахівців спеціальності «Харчові технології» є складним процесом реалізації завдань вищої математичної освіти і вимагає підготовленості викладачів математичних дисциплін до моделювання цього процесуuk_UA
dc.publisherВидавнича група «Наукові перспективи» та громадська наукова організація «Християнська академія педагогічних наук України»uk_UA
dc.subjectматематична компетентністьuk_UA
dc.subjectпрофесійна компететністьuk_UA
dc.subjectхарчові технологіїuk_UA
dc.subjectздобувачі вищої освітиuk_UA
dc.titleФОРМУВАННЯ МАТЕМАТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ КУРСУ «ВИЩА МАТЕМАТИКА»uk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
4556-Текст статті-4582-1-10-20230513.pdf531,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.