Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16026
Назва: Інтернет як джерело знань про первісне суспільство
Автори: Шауренко, Анна Володимирівна
Ключові слова: Інтернет
первісне суспільство
археологія
антропологія
пошукові системи
електронні ресурси
Дата публікації: 19-тра-2023
Видавництво: Актуальні питання у сучасній науці
Бібліографічний опис: Шауренко А. В. Інтернет як джерело знань про первісне суспільство. Актуальні питання у сучасній науці. 2023. №5(11) С. 628–638.
Серія/номер: УДК 930.85“63”:004.77(045);DOI: https://doi.org/10.52058/2786-6300-2023-5(11)-628-636
Короткий огляд (реферат): Первісне суспільство є цікавою темою для багатьох науковців, але збір інформації про нього може стати викликом через його далеку історію та обмежену кількість джерел. Використання онлайн-відомостей для вивчення історії первісного суспільства може бути корисним засобом навчання та розвитку. Багато людей, особливо молоде покоління, віддають перевагу онлайн-ресурсам, щоб отримати знання про культурну спадщину та історію світу. Інтернет дозволяє забезпечити доступ до інформації всім бажаючим незалежно від місцезнаходження та фінансових можливостей. Тому, щоб збір інформації був швидким і якісним варто розуміти що і де ми шукаємо.У мережі Інтернет зберігається значна кількість матеріалів про первісне суспільство, зокрема, наукові статті, книги, виставки, дослідження. Більше того, на форумах, у спільнотах можна знайти обговорення актуальних проблем, нових ідей від дослідників та зацікавлених осіб. Це дозволяє отримати доступ до відомостей про первісне суспільство з будь-якого місця на Землі.Перш ніж розпочати пошук інформації про історію первісного суспільства в Інтернеті, слід чітко визначити тему та напрям розвідки. Сучасні розвідки з історії охоплюють різноманітні аспекти цього періоду, зокрема матеріальну культуру, соціальну організацію, релігію та взаємодію з природним середовищем. Сформулювавши правильно тему, можна збільшити шанси на успіх при пошуку відповідних джерел в Інтернеті.Пропонується огляд кращих ресурсів для дослідження праісторії в Інтернеті, описується їх зміст та як використовувати ці джереладля отримання відповідей на запитання щодо історії первісного суспільства. Зазначено, що використання Інтернету як джерела знань про первісне суспільство є важливим, цікавим, багатогранним інструментом для наукових розвідок.
Опис: http://perspectives.pp.ua/index.php/sn/article/view/4714/4738
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16026
ISSN: 2786-6300
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Інтернет як джерело знань про первісне суспільство.pdf12,98 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.