Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16047
Назва: Соціальна робота з людьми похилого віку
Інші назви: Соціальна робота з людьми похилого віку
Автори: Моргай, Лілія Анатоіївна
Бондар, Світлана
Ключові слова: Соціальна робота з людьми похилого віку
Соціальна підтримка
Психологічна підтримка
Соціальна інтеграція
Соціальний супровід
Соціальні робота
Дата публікації: 11-лис-2023
Видавництво: Умань "Візаві"
Бібліографічний опис: Моргай Лілія, Бондар Світлана. Соціальна робота з людьми похилого віку. Актуальні проблеми соціальної педагогіки та соціальної роботи : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. м. Умань, 12 жовт. 2023 р. / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини, Рівненський держ. гуманіт. ун-т [та ін.] ; [ред. кол.: Коляда Н., Кравченко О., Албул І. [та ін.]. – Умань : Візаві, 2023. С. 37-39.
Короткий огляд (реферат): Соціальна робота з людьми похилого віку – це комплекс дій і послуг, спрямованих на підтримку, покращення якості життя та задоволення потреб індивідів, які досягли пенсійного віку або зазнали фізичних та психологічних змін, характерних для старіння. Ця робота може включати в себе такі аспекти: 1. Соціальна підтримка. Забезпечення старшим людям доступу до необхідних послуг та ресурсів, включаючи медичну допомогу, житло, соціальні послуги і соціальні виплати. 2. Психологічна підтримка. Допомога в подоланні почуття самотності, депресії, стресу та інших психологічних труднощів, що можуть виникнути в старшому віці. 3. Соціальна інтеграція. Сприяння активному життю та участі у громадському житті через організацію соціальних заходів, культурних подій, роботу волонтерів та інші ініціативи. 4. Допомога з особистої гігієною і побутовими питаннями: Надання допомоги зі здійснення повсякденних дій, таких як приготування їжі, прибирання вдома, купівля продуктів тощо. 5. Охорона здоровʼя: Забезпечення доступу до медичних послуг, нагадування про прийом ліків, догляд за хворими старшими людьми та координація медичної допомоги. 6. Подолання дискримінації і насильства: Захист прав індивідів похилого віку від будь-якої форми дискримінації або насильства. Соціальні працівники, геронтологи та інші спеціалісти у галузі геронтології і соціальної роботи здійснюють ці функції, спільно працюючи зі старшими людьми, їхніми родинами і спільнотами, щоб забезпечити їм якісне і гідне життя в старості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16047
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
тези Моргай Л., Бондар С..pdf476,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.