Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16141
Назва: СОЦІАЛЬНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ В УМОВАХ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ
Автори: Коляда, Наталія Миколаївна
Мороз, Тетяна Михайлівна
Левченко, Наталія Володимирівна
Ключові слова: особи з інвалідністю
соціальна робота
соціальна реабілітація
психоневрологічний інтернат
теорія і практика
Дата публікації: 26-жов-2022
Видавництво: УДПУ імені Павла Тичини
Бібліографічний опис: Мороз Тетяна, Коляда Наталія, Левченко Наталія. Соціальна реабілітація осіб з інвалідністю в умовах психоневрологічного інтернату: теоретичний аналіз. Соціальна робота та соціальна освіта. 2022. Вип. 2 (9). С.111–120.
Серія/номер: УДК;364-786-053.5-053.6-056.26:338.48-2-056.26
Короткий огляд (реферат): У статті теоретично обґрунтовано проблеми соціальної реабілітації людей з інвалідністю в умовах психоневрологічного інтернату. Автором з’ясовано, що особливий внесок соціальної роботи у сферу психічного здоров’я у світі полягає в тому, що фокус її уваги значно ширший за медичну модель індивідуальної діагностики й лікування, і передбачає виявлення та реагування на соціальні нерівності та структурні проблеми, включно з використанням різноманітних методів догляду та підтримки людей з проблемами психічного здоров’я. Однак в Україні існують суттєві перешкоди для використання потенціалу соціальної роботи у сфері психічного здоров’я, причому значна їх частина пов’язана з розумінням змісту соціальної роботи, відсутністю необхідних стандартів та практики залучення соціальних працівників до роботи в закладах охорони здоров’я, водночас не досліджуваними є питання здійснення реабілітації в умовах психоневрологічного інтернату. Теоретичну основу дослідження складають основні положення щодо змісту соціальної реабілітації осіб з інвалідністю крізь призму діяльності психоневрологічного інтернату.
Опис: http://srso.udpu.edu.ua/article/view/267338
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16141
ISSN: 2618-0715
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.