Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16550
Назва: Особливості вивчення героя художнього твору в історії літературної освіти ХХ ст.
Автори: Осіпенко, Наталія Сергіївна
Йовенко, Лариса Іванівна
Кириченко, Віта Григорівна
Ключові слова: образ героя
образ-персонаж
художній образ
історія літературної освіти
методика навчання української літератури
Дата публікації: лют-2024
Видавництво: Modern engineering and innovative technologies
Бібліографічний опис: Йовенко Л. І., Осіпенко Н. С., Кириченко В. Г. Особливості вивчення героя художнього твору в історії літературної освіти ХХ ст. // Modern engineering and innovative technologies. Issue №31, рart 3, february 2024, p. 36–43.
Серія/номер: УДК;37.016:82.09]:[37.023:82.0]"19"(045)
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто методичні концепти щодо вивчення образу героя літературного твору в історії літературної освіти ХХ століття. Констатовано, що означена проблематика була однією із найбільш проблемних, тому й недостатньо розроблена у методиці викладання літератури. Встановлено, що в історії шкільної літературної освіти тривалий час застосовували творчий підхід до вивчення образу героя й твору загалом, вітали особистісне ставлення до образів-персонажів. Досліджено, що відомі педагоги і методисти української літератури минулого (О. Білецький, Л. Булаховський, А. Макаренко) акцентували на аналізі художнього твору у зв’язку з відображенням у типових художніх картинах і образах реального життя. Відзначено, що довгий час під час вивчення шкільного курсу літератури побутувала шаблонна характеристика образу героя, що виявлялася в намаганні навчити учнів сприймати образ літературного героя як суспільне явище, показове для певної епохи. Виявлено, що у 50–60-х рр. ХХ ст. визначальним стає розкриття ідейно-естетичного багатства художнього твору, характеристика основних рис позитивного героя. Розглянуто пообразний метод аналізу художнього твору Б. Степанишина, в основі якого застосовується характеристика персонажів, а також образів вищої естетичної ваги.
Опис: https://www.moderntechno.de/index.php/meit/issue/view/meit31-03/meit31-03
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16550
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
PECULIARITIES OF STUDYING THE LITERARY HERO IN THE.pdf2,24 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.