Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16565
Назва: Українська література як навчальний предмет у спадщині В. О. Сухомлинського
Автори: Пархета, Любов Петрівна
Ключові слова: В. О. Сухомлинський
концептуальні ідеї педагога
учителі-словесники
студенти-філологи
Дата публікації: 2021
Видавництво: Візаві
Бібліографічний опис: Українська література як навчальний предмет у спадщині В. О. Сухомлинського : монографія / Л. П. Пархета ; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Тичини. — Умань : Візаві, 2021. — 217 с.
Серія/номер: УДК;378.016:821.161.2](02)
Короткий огляд (реферат): У монографії розглянуто методичний доробок вітчизняного педагога і методиста, вчителя української мови і літератури, вченого Василя Олександровича Сухомлинського. Досліджено концептуальні ідеї педагога про специфіку літератури як навчального предмета в загальноосвітніх навчальних закладах. З`ясовано роль особистості вчителя у вивченні української літератури. Детально розглядаються вимоги до аналізу літературних творів на уроках словесності, проблема вивчення читацьких інтересів школярів, форми та методи роботи з книгою, система письмових робіт з української літератури у педагогічній практиці В. О. Сухомлинського. Монографія адресована учителям-словесникам, студентам філологічних факультетів закладів вищої освіти, дослідникам, а також усім, кого цікавить проблема вивчення літератури в закладах середньої освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16565
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.