Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1820
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДрозденко, Галина Миколаївна-
dc.contributor.authorМаменко, Павло Миколайович-
dc.contributor.authorКоць, Сергій Ярославович-
dc.date.accessioned2013-11-19T13:58:50Z-
dc.date.available2013-11-19T13:58:50Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citation- Дрозденко Г.М., Активність гваякол- і аскорбатпероксидази та білковий склад коренів сої у період формування та на початку функціонування симбіотичних систем Glycine max – Bradyrhizobium japonicum. / Г.М. Дрозденко, П.М. Маменко, С.Я. Коць // Вісник харківського національного аграрного університету. – 2013, вип. 1(28) – C.18–26uk
dc.identifier.urihttps://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1820-
dc.description.abstractВивчали активність окисно-відновних ферментів і склад загального пулу білків у коренях сої, інокульованої штамами й Tn5-мутантами Bradyrhizobium japonicum різної активності, у період формування та на початку функціонування симбіозу. Встановлено, що активність гваяколпероксидази залежить від нодуляційної активності мікросимбіонта, а аскорбатпероксидази – пов’язана з інтенсивністю азотфіксації. Показано, що інокуляція рослин викликає не залежну від ефективності штаму експресію генів і активний синтез білків, відповідальних за формування симбіозу. Активізація функціонування азотфіксуючого апарату сприяла збільшенню загального вмісту білків у коренях рослин, інфікованих активними ризобіями. Особливостей у активності окисно-відновних ферментів та білкового складу коренів сої за інокуляції бульбочковими бактеріями із контрастними симбіотичними властивостями виявлено не було, що вказує на ідентичність низки фізіологічних процесів при формуванні симбіозу різної ефективності у сої.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВісник харківського національного аграрного університетуuk
dc.relation.ispartofseries581.1;-
dc.subjectGlycine max (L.) Merr.uk
dc.subjectBradyrhizobium japonicumuk
dc.subjectсимбіозuk
dc.subjectTn5-мутантиuk
dc.subjectгваяколпероксидазаuk
dc.subjectаскорбатпероксидазаuk
dc.titleАктивність гваякол- і аскорбатпероксидази та білковий склад коренів сої у період формування та на початку функціонування симбіотичних систем Glycine max – Bradyrhizobium japonicumuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Drozdenko_et_al.pdf521,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.