Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2262
Title: Управління вищим навчальним закладом: теоретичний аналіз
Authors: Кірдан, Олена Леонідівна
Keywords: управління в системі вищої освіти, управління вищим навчальним закладом, управління освітою, менеджмент, керівництво, управління, якість освіти, об’єкт і суб’єкт управління.
Issue Date: 2012
Series/Report no.: УДК 378.11;
Abstract: У статті аналізуються та узагальнюються погляди вітчизняних та зарубіжних учених на поняття «управління» та споріднених з ним понять у контексті управлінського процесу в системі вищої освіти. З’ясовано особливості управління вищим навчальним закладом на сучасному етапі українського державотворення, акцентовано увагу на взаємозв’язку управління та якості вищої освіти. Автор пропонує свій підхід до визначення поняття та виділяє його об’єктивну основу. Автором запропоновано та обґрунтовано перехід до нової практики управління, яка полягає у призначенні адміністративного керівника та обранні ректора як наукового голови закладу.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2262
ISSN: Вісник Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженко : Зб. наук. праць. Вип 20 / Глухівський НПУ ім. О. Довженка; редкол: О.І. Курок (від. ред.). - Глухів : ГНПУ ім. О.Довженка, 2012. - 338 с.
Appears in Collections:Факультет соціальної та психологічної освіти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
upr_vns_teor_analis.pdf256,08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.