Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5055
Title: Формування особистісної активності підлітків у процесі спеціально спроектованої виховної діяльності класного керівника
Authors: Прищепа, Світлана Михайлівна
Keywords: класний керівник
проектування
проектна діяльність
підлітки
формувальний експеримент
сільські школи
міські школи
особистісна активність
етапи проектування
види активності
Issue Date: Feb-2014
Publisher: Науковий світ
Citation: Прищепа С.М. Формування особистісної активності підлітків у процесі спеціально спроектованої виховної діяльності класного керівника : автореф. дис. на здобуття наукового ступення канд. пед. н. : спец 13.00.07. "Теорія і методика виховання" / С.М,Прищепа - Київ, 2014. -20 с.
Series/Report no.: 37.04+371.213.1;
Abstract: Вивчено стан досліджуваної проблеми в педагогічній теорії та практиці, окреслено мету, принципи, особливості та структуру проектування виховної діяльності класного керівника. Визначено критерії, показники та охарактеризовано рівні сформованості особистісної активності підлітків. Обґрунтовано та експериментально перевірено педагогічні умови формування особистісної активності підлітків у процесі спеціально спроектованої виховної діяльності класного керівника: застосування у виховній діяльності класного керівника проектування як особистісно-розвивальної технології; орієнтація життєдіяльності учнівського колективу на формування всіх сфер особистісної активності підлітків, врахування результатів психолого-педагогічної діагностики та використання індивідуальних і групових форм виховної роботи; стимулювання особистісної активності вихованців і їхньої готовності до саморозвитку поза межами школи. Розроблено модель формування особистісної активності підлітків у процесі спеціально спроектованої виховної діяльності класного керівника та представлено результати дослідно-експериментальної роботи.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5055
Appears in Collections:Факультет соціальної та психологічної освіти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aref.doc..pdf735,82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.