Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5148
Назва: ЕЛЕКТОРАЛЬНА ФОРМУЛА ЯК ЧИННИК СТРУКТУРУВАННЯ ПАРТІЙНОЇ СИСТЕМИ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ
Автори: Шачковська, Любов Сергіївна
Ключові слова: партійна система
електоральна формула
партійне системоутворення (системодія)
інституціоналізована політична партія
електоральна партія
етапи формування партійної системи сучасної України
Дата публікації: лис-2009
Видавництво: ФОП Жовтий
Бібліографічний опис: Шачковська, Любов Сергіївна. Електоральна формула як чинник структурування партійної системи сучасної України : автореф. дис ... канд. політ. наук: 23.00.02 / Любов Сергіївна Шачковська . – Дніпропетровськ : Б.в., 2009 . – 17 с. – На укр. м.
Серія/номер: УДК 342.8:329;
Короткий огляд (реферат): Шачковська Л. С. Електоральна формула як чинник структурування партійної системи сучасної України. — Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата політичних наук за спеціальністю 23.00.02 — політичні інститути та процеси. Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара. Дніпропетровськ, 2009. Дисертація присвячена вивченню впливу електоральної формули як способу переведення голосів виборців у місця в парламенті (парламентська виборча система у вузькому значенні) на процеси структурування партійної системи сучасної України. У роботі запропоновано розглядати партійну систему України на сучасному етапі її розвитку як сукупність пов’язаних між собою інституціоналізованих політичних партій, а також їх об’єднань (блоків, коаліцій тощо). Розкрито механізм перетворення об’єктів світу політичних партій у специфіковані об’єкти партійної системи. Виявлені основні ефекти електоральних формул, зокрема, системи абсолютної більшості, пропорційної системи повного представництва, персоналізованої пропорційної системи. Досліджено основні етапи структурування партійної системи України. Визначено, що напередодні і в перші роки незалежності створено умови для утворення мультипартійного формату, в 1998-2002 рр. здійснено перетворення атомізованої системи в систему поляризованого плюралізму, а з 2006 р. відбувається трансформація системи поляризованого плюралізму в систему поміркованого плюралізму.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5148
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шачковська Л.С. автореферат.pdf312,73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.