Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5312
Назва: Феномен педагогічного новаторства
Автори: Кравчук, Оксана Володимирівна
Ключові слова: новаторство
навчання
педагогіка співробітництва
виховання
Дата публікації: 1-січ-2016
Видавництво: Київ журнал Рідна школа
Бібліографічний опис: Кравчук О. В. Феномен педагогічного новаторства у працях сучасних дослідників: багатоаспектність і різновекторність трактувань / Оксана Кравчук // Рідна школа. – 2016. – №1 (січень). – С. 25–30.
Короткий огляд (реферат): У статті на основі узагальнень наукових праць зроблено спробу розкрити сутність феномену новаторства, окреслити його визначальні риси. Опрацьований матеріал дає змогу зробити висновки, що одна з вагомих ознак педагога-новатора полягає в здатності педагога до нового педагогічного мислення. Реалізація ідеї, викликаної новим мисленням, стає для новатора внутрішнім переконанням, настійною потребою душі, сенсом його життя. Феномен новаторства полягає в поєднанні непересічних особистісних рис педагога із високим професіоналізмом, перспективним мисленням. Феномен новаторства визначається також стрижнем, навколо якого, об’єднуються новаторські пошуки, Сутність новаторства, на нашу думку, полягає в тому, що більшість педагогів – новаторів спрямовують пошуки на те, як виховати освічену високоморальну і духовну особистість, а не індивіда-носія знань. Більшість новаторів об’єднує ідея про те, що кінцева мета освіти не рівень знань, не вишкіл, а насамперед високі моральні риси, духовне багатство, а вже потім пошуки ефективніших шляхів засвоєння певного обсягу навчального матеріалу. Ще одна важлива ознака новаторства знаходить вияв у нетрадиційному сприйнятті взаємостосунків учитель – учень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5312
Розташовується у зібраннях:Факультет початкової освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Fenomen pedagogichnogo novatorstva.pdf233,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.