Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5999
Назва: ФІЛОГЕНЕТИЧНІ ЗВ’ЯЗКИ КУЛЬТИВОВАНИХ В УКРАЇНІ ПРЕДСТАВНИКІВ РОДУ PRUNUS L.
Автори: Косар, Катерина Павлівна
Ключові слова: Prunus
Cerasus
Дата публікації: 2016
Видавництво: Умань Видавець ”Сочінський М.М.”
Бібліографічний опис: Косар К. П. Філогенетичні зв’язки культивованих в Україні представників роду Prunus L. / Наукові записки екологічної лабораторії УДПУ/ – Умань : Видавець «Сочінський М. М.», 2016. – Вип. 19. – С. 39-42.
Короткий огляд (реферат): Філогенетичний аналіз родів та видів які були таксономічно передані до представників роду Prunus . На відміну від цього, молекулярні філогенетичні дослідження Rosaceae показали, що інші роди іноді класифікуються в сливові Exochorda Lindl., Oemleria Rchb., і Prinsepia Royle. Prunus розділили на п'ять підродів, деякі з яких розділені на секції. Три з підродів [7] відповідають широким категоріям кісточкових плодів. Його підрід Prunophora (правильно, підрід Prunus), характеризується борознисті з плодами Bloomy (бургомістрів) поверхні і стебла з поодинокими пазушних бруньок і немає термінальних бруньок, включає в себе сливи і абрикоси (Armeniaca), останній характеризується зазвичай опушені плоди, колишній розділений на Євразійський (Euprunus або Prunus) і Північної Америки (Prunocerasus) підгрупи. Види підроду Amygdalus (персиків і мигдаль) також мають борознисті плоди, але їх стебла мають три пахові бруньки і верхівкові бруньки присутні. У підрід Cerasus – вишні плоди яких не є борознисті; Редер розділив цей підрід на сім розділів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5999
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.