Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6295
Назва: Алелопатія. Навчально-методичний посібник
Автори: Красноштан, Ігор Васильович
Ключові слова: Алелопатія
Дата публікації: 2016
Видавництво: Умань. ФОП Жовтий О. О.
Бібліографічний опис: Красноштан І. В Алелопатія: навчально-методичний посібник для студентів природничо-географічних факультетів педагогічних вузів / укладачі І.В. Красноштан., І.В. Семененко − Умань: ФОП Жовтий О. О., 2016. − 71с.
Короткий огляд (реферат): Мета курсу: ознайомити студентів із уявленням про біологічну роль рослинних виділень в формуванні та розвитку фітоценозів. Завдання курсу: вивчити історію розвитку уявлень про прижиттєві та післяжиттєві рослинні виділення і їх роль у взаємодії рослин. Дослідити значення летких і водорозчинних екзометаболітів рослин в міжвидовій взаємодії різних видів у фітоценозах. Скласти уявлення про хімічну природу рослинних виділень і про фізіолого-біохімічні механізми їх дії на рослини. Дослідити роль алелопатичного фактора в природі. У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: форми рослинних виділень і їх значення та місце в різних типах фітоценозів; механізм хімічної взаємодії рослин у ценозах через алелопатичний режим, як особливий екологічний фактор біогенного походження. вміти: самостійно, експериментальним шляхом оцінювати потенційну алелопатічну активність різних видів та напруженість алелопатичного режиму в конкретних фітоценозах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6295
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Алелопатія Навчально-методичний посіфбник.docx20,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.