Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7172
Назва: Хутір як альтернатива общинному володінню в урядових проектах аграрних реформ Російської імперії на початку ХХ ст.
Автори: Священко, Зінаїда Василівна
Ключові слова: хутір
община
селянство
Особлива нарада
Редакційна комісія
Дата публікації: 2017
Видавництво: Емінак : науковий щоквартальник.
Бібліографічний опис: Священко З.В. Хутір як альтернатива общинному володінню в урядових проектах аграрних реформ Російської імперії на початку ХХ ст. / З.В. Священко // Емінак : науковий щоквартальник. – 2017. – № 1 (17) (січень-березень). – Т. 2. – С. 38–21.
Серія/номер: УДК (63+323.325)(470+571)190/192;
Короткий огляд (реферат): В статті висвітлено питання ставлення до хутора як альтернативи общинному володінню в урядових проектах аграрних реформ Російської імперії на початку ХХ ст. Звертається увага на обговорення питання створення хуторів Особливою нарадою з потреб сільськогосподарської промисловості та Редакційною комісією Міністерства внутрішніх справ. Зроблено висновок про те, що хутір визнавався ефективнішою порівняно з общинною формою землекористування, але в об'єктивних реальностях російсько-імперської соціально-економічної та суспільно-політичної дійсності початку ХХ ст. пропонованого урядовими комісіями було замало.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7172
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Khutir_yak_alternatyva_obshchynnomu_volodinniu.PDF320,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.