Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7308
Назва: Менталітет та історична пам'ять в інформаційній війні
Автори: Чорномаз, Богдан Данилович
Ключові слова: нова епоха
національна ментальність
соціальні і культурні імперативи
інформаційна війна
українська національна пам’ять
Дата публікації: 27-жов-2017
Видавництво: ТНПУ ім. В. Гнатюка
Бібліографічний опис: Чорномаз Б.Д. Менталітет та історична пам'ять в інформаційній війні / Б.Д. Чорномаз // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: Історія / За заг. ред. проф. І.С. Зуляка. Тернопіль: Вид-во ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2017. Вип. 1. Ч. 3. С. 174-178.
Серія/номер: УДК;94(477):316.347:159.953.2(=161.2)
Короткий огляд (реферат): У статті акцентовано увагу на проблемах розвитку української національної ментальності в сучасних суспільно-політичних умовах. Описано в загальних рисах стан сучасного наукового розпрацювання теми колективного менталітету (ментальності) українського суспільства сучасними українськими істориками. Висвітлено значення історичної пам’яті, як основного чинника у процесах формування колективної ментальності. Показано значення традиційного українського менталітету в сучасній інформаційній війні, як основи формування у підростаючого покоління почуття Громадянина і Патріота. У статті акцентовано увагу на нерозривній взаємозалежності між історичною пам’яттю і станом колективного менталітету. Автор статті доводить, що сучасна інформаційна війна набирає все більшої актуальності, оскільки аспектом інформаційної війни є боротьба за історичну пам'ять, яка в дійсності переростає у «війну за історію». Відстоювання права на збереження історичної пам’яті є відстоюванням права на збереження національної ідентичності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7308
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mentalitet_ta_istorychna_pamiat_v informatsiyniy_viyni.pdf289,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.