Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7685
Назва: Періодизація новаторського педагогічного руху в Україні у ХХ столітті
Автори: Кравчук, Оксана Володимирівна
Ключові слова: історія освіти
новаторський рух
педагогічне новаторство
періодизація новаторського руху
Дата публікації: 26-лис-2017
Бібліографічний опис: Кравчук О. В. Періодизація новаторського педагогічного руху в Україні у ХХ столітті / О. В. Кравчук // Історико-педагогічний альманах. –2016. – Випуск 2. – С. 32–40.
Короткий огляд (реферат): Розробка періодизації педагогічного новаторського руху необхідна для з’ясування його динаміки, встановлення тенденцій і закономірностей. Педагогічне новаторство є відображенням стану освіти і загального розвитку культури в суспільстві, тому вважаємо, що один із головних принципів виокремлення періодів новаторського руху повинен полягати у кореляції періодів новаторства із періодами розвитку освіти в Україні. У науковій літературі спостерігаємо різні дати відліку початку новаторського руху. Словосполученням новаторський рух здебільшого номінували діяльність учителів-новаторів у 70-80 роки ХХ ст., внаслідок чого склався певний стереотип, відповідно до якого діяльність учителів саме цього періоду усвідомлюється як новаторський рух. Проте прагнення до новизни, пошуки вдосконалення як системи освіти в цілому, так і окремих її складників властиві педагогічній діяльності на всіх етапах її існування. Перспективи подальшого дослідження вбачаємо у поглибленому і деталізованому розкритті інновацій на кожному етапі: новаторство у змісті освіти, новаторство ідей, спрямованих на удосконалення структури уроку, виникнення нових педагогічних концепцій, а також впровадження новацій у педагогічний процес.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7685
Розташовується у зібраннях:Факультет початкової освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кравчук стаття періодизація перероблена.doc152,5 kBMicrosoft WordПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.