Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8782
Назва: КОМПОНЕНТНИЙ СКЛАД ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНОГО СЕРЕДОВИЩА ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ
Автори: Осадченко, Тетяна Михайлівна
Цибульська, Вікторія Вікторівна
Ключові слова: середовище
компоненти здоров'язбережувального середовища
здоров'язбережувальне середовище
компонентний склад
Дата публікації: 2017
Видавництво: ПТЗН НАПН України
Бібліографічний опис: Збірник матеріалів V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених «Наукова молодь-2017» (14 груд. 2017 р., м. Київ) [Електронний ресурс] / за ред. Спіріна О.М. та Яцишин А.В. – К.: ІІТЗН НАПН України, 2017. – 353 с. – Режим доступу: http://lib.iitta.gov.ua/view/divisions/gen=5Fres=5Fiitzn/2017.html.
Серія/номер: ;УДК [(371.134:371.2)+613](043.3)
Короткий огляд (реферат): сучасній науковій літературі досліджувана категорія має широкий спектр дефініцій, що зумовлено психолого-педагогічними аспектами розкриття її сутності та механізмами створення у межах різних освітніх установ та організацій. Аналіз змісту поняття «здоровʼязбережувальне середовище» дає можливість зробити висновки: − більшість дослідників розкривають сутність здоровʼязбережувальної середовищної взаємодії через категорію «умови», які характеризуються сукупністю та системністю; − визначені умови створення середовища різноаспектні, репрезентовано медико- гігієнічні, культурно-соціологічні, психолого-педагогічні умови; − взаємодія суб’єктів середовища спрямована на гармонійне збереження та зміцнення фізичного, духовного та соціального компонентів здоров’я особистості. 57 Ураховуючи вищезазначене, здоров’язбережувальне середовище початкової школи розглядаємо як педагогічно організовану систему умов, що впливають на цілеспрямовану взаємодію суб’єктів початкової освіти і забезпечують ефективність освітнього процесу на основі формування пріоритетного ставлення до здоров’я як найбільшої життєвої цінності, функціонування здоров’язбережувальних методів, технологій та засобів з метою розвитку здоровʼязбережувальної компетентності його суб’єктів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua:8181/handle/6789/8782
Розташовується у зібраннях:Факультет фізичного виховання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osadchenko_T..pdf255,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.