dc.contributor.author |
Благополучна, Анастасія Геннадіївна |
|
dc.date.accessioned |
2021-10-01T07:13:37Z |
|
dc.date.available |
2021-10-01T07:13:37Z |
|
dc.date.issued |
2018-11-15 |
|
dc.identifier.citation |
Благополучна А. Г. Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання.VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання аграрної науки», присвяченої 150-річчю заснування факультету агрономії Уманського НУС, Умань, 2018. С. 380-382. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13997 |
|
dc.description.abstract |
Суниця є швидкопсувним продуктом із великим вмістом вологи і високою
здатність до механічних і мікробіологічних пошкоджень. Після збирання ягоди
суниці мають підвищену інтенсивність дихання, що сприяє значним змінам
якості вже через декілька годин зберігання.
Швидке охолодження ягід до температури нижче 7°С і зберігання при
температурі 0°С з підвищеним вмістом СО2, значно подовжує лежкість суниці.
Для отримання більш якісного продукту використовують спосіб зберігання
ягід у модифікованому газовому середовищі. У поліетиленових мішках, де
зберігаються ягоди, під час дихання рівень кисню зменшується, а рівень
діоксиду вуглецю зростає. У цих атмосферних умовах частота дихання
знижується і, як прямий ефект, метаболічні процеси, у тому ж числі старіння,
сповільнюються. |
uk_UA |
dc.publisher |
Видавництво «Основа» |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
УДК;664.8.037.1 |
|
dc.subject |
суниця |
uk_UA |
dc.subject |
хітозан |
uk_UA |
dc.subject |
післязбиральна обробка |
uk_UA |
dc.subject |
їстівні покриття |
uk_UA |
dc.subject |
зберігання |
uk_UA |
dc.title |
Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання |
uk_UA |