DSpace Repository

Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання

Show simple item record

dc.contributor.author Благополучна, Анастасія Геннадіївна
dc.date.accessioned 2021-10-01T07:13:37Z
dc.date.available 2021-10-01T07:13:37Z
dc.date.issued 2018-11-15
dc.identifier.citation Благополучна А. Г. Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання.VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання аграрної науки», присвяченої 150-річчю заснування факультету агрономії Уманського НУС, Умань, 2018. С. 380-382. uk_UA
dc.identifier.uri https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13997
dc.description.abstract Суниця є швидкопсувним продуктом із великим вмістом вологи і високою здатність до механічних і мікробіологічних пошкоджень. Після збирання ягоди суниці мають підвищену інтенсивність дихання, що сприяє значним змінам якості вже через декілька годин зберігання. Швидке охолодження ягід до температури нижче 7°С і зберігання при температурі 0°С з підвищеним вмістом СО2, значно подовжує лежкість суниці. Для отримання більш якісного продукту використовують спосіб зберігання ягід у модифікованому газовому середовищі. У поліетиленових мішках, де зберігаються ягоди, під час дихання рівень кисню зменшується, а рівень діоксиду вуглецю зростає. У цих атмосферних умовах частота дихання знижується і, як прямий ефект, метаболічні процеси, у тому ж числі старіння, сповільнюються. uk_UA
dc.publisher Видавництво «Основа» uk_UA
dc.relation.ispartofseries УДК;664.8.037.1
dc.subject суниця uk_UA
dc.subject хітозан uk_UA
dc.subject післязбиральна обробка uk_UA
dc.subject їстівні покриття uk_UA
dc.subject зберігання uk_UA
dc.title Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account