Короткий опис(реферат):
Суниця є швидкопсувним продуктом із великим вмістом вологи і високою
здатність до механічних і мікробіологічних пошкоджень. Після збирання ягоди
суниці мають підвищену інтенсивність дихання, що сприяє значним змінам
якості вже через декілька годин зберігання.
Швидке охолодження ягід до температури нижче 7°С і зберігання при
температурі 0°С з підвищеним вмістом СО2, значно подовжує лежкість суниці.
Для отримання більш якісного продукту використовують спосіб зберігання
ягід у модифікованому газовому середовищі. У поліетиленових мішках, де
зберігаються ягоди, під час дихання рівень кисню зменшується, а рівень
діоксиду вуглецю зростає. У цих атмосферних умовах частота дихання
знижується і, як прямий ефект, метаболічні процеси, у тому ж числі старіння,
сповільнюються.