Abstract:
В статті досліджено основні технології виготовлення десертної продукції зі зниженим вмістом цукру. Одним із інноваційних шляхів пониження вмісту цукру в десертній продукції є запропоноване науковцями-технологами використання природних цукрозамінників. Разом з природними цукрозамінниками в харчовій промисловості широко застосовують штучні ‒ це підсолоджувачі, які використовуються з метою надання солодкого смаку продуктам харчування. Проаналізовано природні та штучні цукрозамінники, їх користь та шкоду від використання.
Впровадження інноваційних технологій щодо зменшення вмісту цукру в десертній продукції шляхом використання цукрозамінників дає змогу розширити асортимент десертів, покращити біологічну цінність продукції, задовольнити сучасні потреби споживачів та підвищити конкурентоспроможність даної продукції на ринку.