dc.contributor.author |
Нещадим, Людмила Миколаївна |
|
dc.date.accessioned |
2021-11-25T09:52:05Z |
|
dc.date.available |
2021-11-25T09:52:05Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.citation |
Нещадим Л.М. Інноваційні методи та технології приготування десертньої продукції. Інновації та технології в сфері послуг і харчування. Жовтень-листопад. 2021. С.59-65 |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14242 |
|
dc.description.abstract |
В статті досліджено основні технології виготовлення десертної продукції зі зниженим вмістом цукру. Одним із інноваційних шляхів пониження вмісту цукру в десертній продукції є запропоноване науковцями-технологами використання природних цукрозамінників. Разом з природними цукрозамінниками в харчовій промисловості широко застосовують штучні ‒ це підсолоджувачі, які використовуються з метою надання солодкого смаку продуктам харчування. Проаналізовано природні та штучні цукрозамінники, їх користь та шкоду від використання.
Впровадження інноваційних технологій щодо зменшення вмісту цукру в десертній продукції шляхом використання цукрозамінників дає змогу розширити асортимент десертів, покращити біологічну цінність продукції, задовольнити сучасні потреби споживачів та підвищити конкурентоспроможність даної продукції на ринку. |
uk_UA |
dc.publisher |
Черкаський державний технологічний університет |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
УДК;641.1:663.493 |
|
dc.subject |
десерт |
uk_UA |
dc.subject |
сухі функціональні суміші |
uk_UA |
dc.subject |
крем |
uk_UA |
dc.subject |
десертна продукція |
uk_UA |
dc.subject |
сироп |
uk_UA |
dc.subject |
інноваційність |
uk_UA |
dc.title |
ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ПРИГОТУВАННЯ ДЕСЕРТНОЇ ПРОДУКЦІЇ |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |