Abstract:
У статті теоретично висвітлено механізм формування санітарно-гігієнічної компетентності у здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Встановлено, що дана проблема має свою актуальність та необхідність щодо її найшвидшого вирішення, а саме шляхом перегляду умов освітнього процесу закладів вищої освіти. Це передбачає формування у студентів на високому рівні безпечної й відповідальної поведінки щодо турботи про своє здоров’я. Проаналізовано чинники, які безпосередньо впливають на процес формування санітарно-гігієнічної компетентності в студентської молоді закладів вищої освіти. Запропоновано шляхи по створенню оптимального освітнього процесу для формування санітарно-гігієнічної компетентності в здобувачів першого рівня вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа».