Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11370
Title: Методологічні підходи до практично-технічної підготовки майбутніх учителів інформатики в умовах змішаного навчання
Authors: Ткачук, Галина Володимирівна
Бондаренко, Тетяна Володимирівна
Keywords: вчитель інформатики
практично-технічна підготовка
змішане навчання
Компетентнісний підхід
Issue Date: 3-Jun-2019
Publisher: Дике поле
Citation: Ткачук Г. В., Бондаренко Т. В. Методологічні підходи до практично-технічної підготовки майбутніх учителів інформатики в умовах змішаного навчання: XV Міжнародна конференція «Стратегія якості в промисловості і освіті» : Матеріали, м.Варна (Болгарія), 3-6 червня 2019 р. Варна. 2019. С.343-347.
Abstract: Обгрунтовано, що практично-технічна підготовка майбутнього учителя інформатики в умовах змішаного навчання повинна здійснюватись на таких основних теоретико-методологічних засадах: впровадження компетентнішого підходу як домінантної парадигми освіти; навчання на основі конструктивізму та коннективізму; реалізація міждисциплінарного підходу. Компетентнісний підхід у процесі практично-технічної підготовки майбутніх учителів інформатики забезпечує формування інформаційно- технічних компетентностей, які передбачають становлення технічного світогляду і технічного мислення, технічної спрямованості особистості, ціннісного відношення фахівця до майбутньої професійної діяльності. З ’ясовано, що до структури інформаційно-технічних компетентностей входять: інформаційні, професійно-практичні та предметно-орієнтовані компетентності, які можуть бути визначені на основі таких критеріїв як мотиваційно-ціннісний, змістовий та операційно-діяльнісний. З ’ясовано, що навчання на основі конструктивізму та коннективізму у процесі практично-технічної підготовки майбутніх учителів інформатики передбачає переосмислення навчальних планів і програм, створення інформаційно-освітнього середовища на базі систем управління навчанням, проектування індивідуальної траєкторії навчання студента залежно від його потреб і знань, побудову взаємодії суб’єктів навчальної діяльності як у формальних, так і неформальних освітніх контекстах. Реалізація міждисциплінарного підходу орієнтована на застосування та інтеграцію знань, умінь і навичок спеціально-технічних дисциплін і дисциплін загальної фахової підготовки.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11370
ISSN: 978-617-7433-81-0
Appears in Collections:Факультет фізики, математики та інформатики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Болгарія2019.pdf775,39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.