Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12605
Назва: Своєрідність передачі транскультурної ідентичності персонаєжа при перекладі творів Д. Лагірі (іменування героїв та мова як ознака гібридності)
Автори: Яловенко, Ольга Вікторівна
Ключові слова: ідентичність
іммігрант
імена
транскультура
"свій"
"чужий"
традиція
Дата публікації: тра-2017
Видавництво: Умань - ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Яловенко О. Я. Своєрідність передачі транскультурної ідентичності персонаєжа при перекладі творів Д. Лагірі (іменування героїв та мова як ознака гібридності). Трансформації в українській освіті і наукових дослідженнях: світовий контекст: матеріали міжнародної наукової конференції, 25-26 травня 2017 р., м. Умань: ВПЦ «Візаві», 2017. – Ч. 2. – С. 220-221.
Серія/номер: УДК;821.111-32.09(73)
Короткий огляд (реферат): У статті досліджується ключовий елемент образної системи Д. Лагірі - система імені. Зазначено, що в самій системі імен присутня дифузність, оскільки в Індії особа завжди мала два імені: домашнє та офіційне. Авторське порушення традиції називання сигналізує про осмислення власної ідентичності автора. Саме у відмінностях традицій називання в Індії та США яскраво демонструється проблема культурної прірви. Акт називання є вельми значущим, оскільки торкається сутнісних характеристик особистості. Автор статті доходить висновку, що у творчості Д. Лагірі антропоніміка виступає як інструмент самоідентифікації героїв; система імені безпосередньо повязується з маргінальністю героя. Здатність до культурного "маскування" через топос імені дозволяє героєві одночасно перебувати "тут" і "там" та скрізь вважатися "своїм".
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12605
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Своєрідність передачі транск.pdf309,16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.