Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13997
Назва: | Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання |
Автори: | Благополучна, Анастасія Геннадіївна |
Ключові слова: | суниця хітозан післязбиральна обробка їстівні покриття зберігання |
Дата публікації: | 15-лис-2018 |
Видавництво: | Видавництво «Основа» |
Бібліографічний опис: | Благополучна А. Г. Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання.VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання аграрної науки», присвяченої 150-річчю заснування факультету агрономії Уманського НУС, Умань, 2018. С. 380-382. |
Серія/номер: | УДК;664.8.037.1 |
Короткий огляд (реферат): | Суниця є швидкопсувним продуктом із великим вмістом вологи і високою здатність до механічних і мікробіологічних пошкоджень. Після збирання ягоди суниці мають підвищену інтенсивність дихання, що сприяє значним змінам якості вже через декілька годин зберігання. Швидке охолодження ягід до температури нижче 7°С і зберігання при температурі 0°С з підвищеним вмістом СО2, значно подовжує лежкість суниці. Для отримання більш якісного продукту використовують спосіб зберігання ягід у модифікованому газовому середовищі. У поліетиленових мішках, де зберігаються ягоди, під час дихання рівень кисню зменшується, а рівень діоксиду вуглецю зростає. У цих атмосферних умовах частота дихання знижується і, як прямий ефект, метаболічні процеси, у тому ж числі старіння, сповільнюються. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13997 |
Розташовується у зібраннях: | Інститут економіки та бізнес-освіти |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання.pdf | 1,7 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.