Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13997
Назва: Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання
Автори: Благополучна, Анастасія Геннадіївна
Ключові слова: суниця
хітозан
післязбиральна обробка
їстівні покриття
зберігання
Дата публікації: 15-лис-2018
Видавництво: Видавництво «Основа»
Бібліографічний опис: Благополучна А. Г. Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання.VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання аграрної науки», присвяченої 150-річчю заснування факультету агрономії Уманського НУС, Умань, 2018. С. 380-382.
Серія/номер: УДК;664.8.037.1
Короткий огляд (реферат): Суниця є швидкопсувним продуктом із великим вмістом вологи і високою здатність до механічних і мікробіологічних пошкоджень. Після збирання ягоди суниці мають підвищену інтенсивність дихання, що сприяє значним змінам якості вже через декілька годин зберігання. Швидке охолодження ягід до температури нижче 7°С і зберігання при температурі 0°С з підвищеним вмістом СО2, значно подовжує лежкість суниці. Для отримання більш якісного продукту використовують спосіб зберігання ягід у модифікованому газовому середовищі. У поліетиленових мішках, де зберігаються ягоди, під час дихання рівень кисню зменшується, а рівень діоксиду вуглецю зростає. У цих атмосферних умовах частота дихання знижується і, як прямий ефект, метаболічні процеси, у тому ж числі старіння, сповільнюються.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13997
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.